Voor advies bel 015 - 215 99 99

Ondernemer

Bent u en/of uw (ex-)partner ondernemer dan is de situatie veelal complexer.

Hieronder een aantal vragen waarmee wij in onze dagelijkse praktijk geregeld te maken krijgen:

 • Wat is de waarde van de onderneming?
 • In hoeverre dient deze waarde verdeeld te worden?
 • Komt de continuïteit van de onderneming in gevaar?
 • Hoe wordt het inkomen van de ondernemer bepaald?
 • Wat dient er te gebeuren met het eventueel opgebouwde pensioen in de onderneming?

Vragen die niet zo maar te beantwoorden zijn. Het is dan ook goed te weten dat wij in het ondernemersregister van Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) zijn opgenomen. Deze certificering waarborgt dat onze deskundigheid van hoog niveau is en wij uitstekend uitgerust zijn voor de scheidende ondernemer(s).

We halen het onderste uit de kan

We kunnen worden ingehuurd door de ondernemer, de partner van ondernemer of door beide partijen. In een individueel traject zijn wij uiteraard uitstekend in staat het onderste uit de kan te halen voor de partij die ons inhuurt. Onze voorkeur heeft echter een gezamenlijk traject met u en uw (ex-)partner. De allerbelangrijkste reden is dat u werkelijk duizenden euro kunt besparen als u onderling overeenstemming kunt bereiken. Zeker met ondernemers zijn er een boel aspecten waarover gestreden kan worden, waardoor het flink in de papieren kan lopen in geval van een vechtscheiding!

Continuïteit van de onderneming gewaarborgd

Wij zullen na een grondige bestudering van alle stukken trachten te komen tot een goede en faire oplossing voor beide partijen, waarbij overigens de continuïteit van de onderneming gewaarborgd dient te blijven! Dit is overigens in belang van de ondernemer die door kan gaan met de onderneming, maar ook dat een eventuele alimentatie gewaarborgd kan blijven.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Wat ondernemers vinden

 • We hadden een man/vrouw-firma dus ons leek het allemaal zeer lastig. Gelukkig hebben ze ook veel ervaring met ondernemers waardoor het ons beiden – los van de emotie - meegevallen is. Ook de samenwerking met onze accountant verliep uitstekend.  
  ~ Yvette en Erwin uit Rijswijk
 • Gelukkig is de scheiding eindelijk afgerond. Het was een lang traject maar dat had meer te maken met de complexiteit rondom de waardering van mijn onderneming. Trouw nooit in gemeenschap van goederen.  
  ~ Jan uit Delft